Penaja Utama Blog Ini

Rabu, 18 Mei 2011

Melayu Diangkat Di Rusia

Seperti yang korang sedia maklum bahasa menunjukkan bangsa.Tak ada bahasa korang nak berinteraksi dengan apa.Takkan nak guna isyarat tangan lak.Tu bagi mereka yang memang tak boleh bercakap la kan.

Alhamdulillah kita dikurniakan sempurna kejadian!

Hari ni godek punya godek dalam youtube aku terjumpa video yang aku rasa menarik untuk dikongsikan kepada korang semua.Video mengenai bahasa melayu yang dimartabatkan oleh orang luar.


JOM LAYAN VIDEO NIMelalui pertuturan,nyanyian & sebagainya.Untuk lebih terperinci korang boleh search melaui youtube ye :)

Mungkin korang terfikir bahasa melayu bukannya bahasa international.Tapi macam mana boleh menarik minat bangsa asing untuk mempelajarinya.Terfikir gak aku..huhuhu

Tak dapat dinafikan antara bahasa yang paling mudah untuk dipelajari antara 3 bangsa di Malaysia ni ialah bahasa melayu.

Korang nak tahu dengan lebih lanjut Asal Usul Bahasa Melayu... KLIK DISINI

7 ulasan:

 1. Freaky : kita belajar bahasa inggeris sebab bahasa international kan.sebab senang nak cari kerja.Sebab sekolah pun pelajaran wajib adalah bahsa inggeris.

  Tapi dorang belajar untuk apa sebenarnya. :)

  BalasPadam
 2. aritu tgk pidato antarabangsa btk foreigner ni fasih ckp melayu...mmg best tgk..

  BalasPadam
 3. ada tengok pidato orang asing cakap melayu.sangat best =)

  BalasPadam
 4. tp rasanya bahasa melayu antara bahasa yg mudah dipelajari..dan byk diguna terutama di asia. sbb tu org luar minat jg nk belajar..

  BalasPadam
 5. Betul tu PHYREWZ..Mari martabatkan bahasa melayu kita

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...