Penaja Utama Blog Ini

Sabtu, 26 Februari 2011

Minyak Rambut Pilihan Hatiku



Untuk pengetahuan korang aku guna minyak rambut dari bangku sekolah lagi.Macam-macam minyak rambut yang aku dah guna.Antara minyak rambut yang pernah aku guna & seingat aku la yer.Minyak rambut CODE 10,Follow Me,Zaiton,Tancho,Brylcream & Revive.

Kata orang kalau terlalu banyak jenis kita guna minyak rambut,menyumbang kepada rambut beruban.Aku pun tak pasti fakta ni betul atau tidak.Setakat ni rambut aku masih hitam.hehehe

Buat masa sekarang aku just guna minyak rambut gel REVIVE.Aku tak suka sangat pakai minyak rambut cream.Sebabnya kalau aku berpeluh,rambut cepat kering & jadi macam orang dah tak mandi satu hari.hohoho

Cara-cara penggunaanya : Ratakan gel yang mencukupi pada rambut lembap atau kering.Gunakan jari atau sikat untuk membentuk rambut yang diingini.

Fungsi-fungsinya : Alchohol Free,Oil Free,Water Base,UV Filter &  Long Lasting Moisture.

Akhir sekali ikut kesesuaian korang la,khasnya bagi lelaki nak guna minyak rambut untuk kelihatan tampan & bergaya.Asalkan minyak rambut disahkan HALAL oleh pihak Kementerian Malaysia.

10 ulasan:

  1. suke pakai clay. lagi best dari gel.. :)

    BalasPadam
  2. Ikut kesesuaian rambut kita.rambut macam saya lebih sesuai guna gel.sebab rambut jenis kasar.hehehe

    BalasPadam
  3. Habis tu pakai minyak pe..hehehe

    BalasPadam
  4. suke pakai wax, tp ambik masa sikit. gel ni kalau nak emergency je pakai~~

    BalasPadam
  5. Owh.Terima kasih atas pandangan
    rakan-rakan semua :)

    BalasPadam
  6. aku pakai minyak kelapa aje. hehe..

    BalasPadam
  7. Kalau rambut beralun elok pki gel atau cream

    BalasPadam
  8. Saya pn berpuas hati pakai minyak rambut gel revive ni..xmelekit..dulu pakai pomade..tp sy yakin dgn revive..sbb dia ade cop halal..

    BalasPadam
  9. Saya pn berpuas hati pakai minyak rambut gel revive ni..xmelekit..dulu pakai pomade..tp sy yakin dgn revive..sbb dia ade cop halal..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...