Penaja Utama Blog Ini

Rabu, 16 Februari 2011

Bermain Dengan Perkataan - Wordle.net

Kalau korang rasa dah bosan menyiapkan entri tiap-tiap minggu.Aku ada jawapan untuk masalah korang.Aku nak ajak korang bermain dengan perkataan atau lebih dikenali dengan nama jolokan word.Ini sebahagian hasil seni yang aku hasilkan sendiri.cewahh




Sebenarnya hasil kerja korang ni boleh juga dijadikan sebagai latarbelakang komputer atau background.Selain tu boleh juga dijadikan sebagai teka silang kata mencari perkataan.

Untuk pengetahuan korang laman web atau projek ini dihasilkan oleh Jonathan Feinberg sebagai hiburan masa lapang.Tetapi dengan Wordle korang tak boleh simpan dalam format JPEGGIF atau PNG.Korang sekadar boleh buat printscreen jer.Adushhhh

Tengok lagi karya agung ni.hehehe



Selain itu,Wordle menawarkan ruangan galeri dan forum untuk korang berkongsi karya dengan individu atau bertukar komen dan pandangan dengan komuniti.

Korang cuba-cuba la yer.hohoho 


3 ulasan:

  1. Macam mana nak bermain..ikut kreativiti jer..huhuhu

    Pergi ke website www.wordle.net

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...